🤝KONOPLJA JE TVOJ PRIJATELJ! 🤝

Hajde da vam ispričamo priču kako smo došli na ideju da stvorimo Sativum i čemu težimo u daljem poslovanju

Posetili smo univerzitetski kampus i naišli na grupicu studenata. Načuli smo kako razgovaraju o predmetu koji im je zadavao muku, pa smo odlučili da im se pridružimo u diskusiji.
Milana nam reče kako je aktivno učila više od mesec dana i kad se pojavila na ispitu nije znala da bekne, pojela je trema. Kosta se nadovezao i rekao da se to njemu veoma često dešava i na mnogim predmetima, sa čime su se ostali složili.
Pričali su kako u studentskoj ambulanti ne mogu da pronađu pomoć usled nedostatka slobodnih termina za razgovor sa psihologom i prevelikog broja studenata kojima je potrebna ta usluga. Žalili su se kako nemaju novca za kvalitetniju garderobu, a kamoli da idu kod privatnog psihologa. Saslušali smo njihove probleme, što nas je nateralo da krenemo u akciju.

Napravili smo istraživanje među omladincima, sa 1000 ispitanika, u nadi da ćemo otkriti šta ih sve muči. Više od 80% njih nam je reklo da se svakodnevno osećaju pod stresom i da to direktno utiče na njihovo mentalno i fizičko zdravlje.

Nismo časili ni časa već smo seli i razmislili
Kako mi možemo da pomognemo?

Tako je nastao Sativum!

VIZIJA

Šta je u stvari Sativum i zašto postoji?

Sativum, prevedeno sa latinskog na srpski jezik, znači kultivisati. I to je upravo ono što mi želimo da postignemo.
Želimo da podignemo svest o značaju industrijske konoplje za našu planetu i nas.
Usled problema sa klimatskim promenama, prekomernim zagađenjima, sve većem broju slučaja težih obolenja starijih i mladih, odlučili smo da svemu tome stanemo na put.
To je jedino moguće uz vašu pomoć. Budimo prijatelji!

MISIJA

Okej, želimo da promenimo svet i pretvorimo ga u lepše i čistije mesto za život, ali kako?

To ćemo raditi tako što ćemo i vas motivisati da se priključite borbi.
Znamo, to neće biti lako, ali zajedničkim snagama je sve moguće!
S vremena na vreme moraćemo da zasučemo rukave i uhvatimo se u koštac sa zagađenjem. Organizovaćemo radne akcije u cilju čišćenja našeg grada Novog Sada. Kada očistimo naš grad prelazimo na ostale gradove u Republici Srbiji.
Pridruži se i ti!

To možeš da učiniš tako što ćeš napraviti korisnički nalog i pratiš dešavanja na stranici RADNE AKCIJE

Korpa