Omladinske radne akcije su jedna od najboljih tekovina bivše Jugoslavije. Omladinke i omladinci gradili su ratom razrušenu zemlju, kada je cela zemlja bila jedno veliko gradilište.

Mladost Jugoslavije, mladići, devojke, pa čak i deca, gradili su puteve, zgrade, mostove, raščišćavali ruševine, i to sve dobrovoljno. Nije bilo važno što su nekada temperature padale i ispod nule, ovi mladi ljudi su golim rukama i uz pomoć alatki, pravili temelj zemlje koja je koračala krupnim koracima napred.

Na prvim posleratnim radnim akcijama mnogi su se opismenili, obrazovali i obučili za razna zanimanja, i naravno, stekli ljubavi i prijateljstva za ceo život.

Tamo se udarnički radilo, sa velikim entuzijazmom, spajala se omladina sa sela i iz grada, intelektualna i radnička, svih nacionalnosti i vera. Deo njihovog zajedničkog života tokom tih par meseci pored rada, činila je i zabava, sport, druženja i takmičenja u svim oblastima.

Ono što mi želimo jeste upravo to, da radne akcije vratimo u život zarad dobriti svih nas. Ratovi su završeni, ali drugi neprijatelj vreba iza ugla. Moramo mu stati na put. 

To možemo jedino udruženi!

 

MESTO – FRUŠKA GORA; Popovica, pokraj krafića “Gorski smeško”
DATUM – SUBOTA, 28. MAJ 2022.
VREME – 09:00h

Dani
Sati
Minute
Sekunde

Ne brinite, za svakog učesnika biće obezbeđena sredstva za rad.
Ponesite samo energiju i dobro raspoloženje, za ostalo smo se pobrinuli mi.
Očekujte i druženje, uz hranu, piće i sladoled za ljubitelje, nakon radne akcije.
 

Korpa